Prima ninsoare din sezon a creat haos in capitala Suediei, Stockholm, prilej pentru politicienii suedezi sa dea vina pe principiul "egalitatii intre sexe" dupa care se realizeaza deszapezirea, scrie The Daily Caller. Deszapezirea dupa principiul egalitatii intre sexe presupune ca trotuarele si pistele de biciclete sunt curatate mai intai, iar apoi urmeaza drumurile, considerandu-se ca femeile folosesc mai degraba trotuarele, iar barbatii autoturismele.

Dupa prima ninsoare din sezon, cazuta saptamana trecuta, traficul a fost dat peste cap dupa ce strazile nu au fost curatate. Oamenii nu au putut ajunge la locul de munca, scolile au fost inchise, iar navetistii au fost blocati in trafic ore intregi, fara a putea sa se miste.

Daniel Helldén, reprezentant al autoritatilor responsabil pentru transport, spune insa ca principiul "egalitatii intre sexe" nu trebuie blamat pentru haosul din trafic, el aratand ca zapada nu a fost suficient indepartata nici de pe trotuare, iar deplasarea este si aici dificila, potrivit The Local.se.

Minicipalitatea din Stockholm, condusa de social-democrat si "verzi", a introdus anul trecut regula deszapezirii care sa respecte "egalitatea intre sexe".