Seful statului sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat, intr-un interviu difuzat marti seara la postul national de televiziune din Portugalia, RTP, ca presedintele american ales, Donald Trump, va fi "un aliat firesc" daca va lupta impotriva terorismului, scrie AFP, citata de Agerpres.

Aceasta a fost prima reactie a lui Bashar Al-Assad dupa alegerea candidatului republican la presedintia Statelor Unite in urma cu o saptamana. "Nu putem spune nimic despre ce va face, dar sa zicem ca, daca va lupta impotriva terorismului, bineinteles ca vom fi aliati, aliati firesti in acelasi fel in care suntem cu rusii, iranienii si multe alte tari care vor sa infranga terorismul", a declarat Bashar Al-Assad la RTP.

Prin termenul de "terorism", regimul de la Damasc desemneaza toate formatiunile armate care ii sunt ostile, considerate moderate sau jihadiste, ca gruparea Stat Islamic (SI) care tine sub control vaste regiuni din Siria. Intrebat in legatura cu declaratiile lui Donald Trump care considera prioritara in Siria lupta impotriva SI, Bashar Al-Assad s-a aratat, totusi, prudent.

"Bineinteles ca este promitator, dar va putea sa le concretizeze? Va putea actiona in acest sens? Ce va fi cu fortele din cadrul administratiei sale care se opun la aceasta sau cu opinia dominata in mass-media care este impotriva lui? (...) Din acest motiv, ne exprimam indoiala ca isi va putea respecta promisiunile", a adaugat presedintele sirian.