Echipa presedintelui american ales Donald Trump a cerut Casei Albe sa examineze posibilitatea ca fiii si cel putin una dintre fiicele sale sa primeasca acces la informatii top secrete, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de CBS, potrivit News.ro.

Ivanka, Eric si Donald Junior, precum si ginerele lui Trump, Jared Kushner, au fost consilieri apropiati ai lui Trump in cursul campaniei si fac parte din echipa de tranzitie anuntata vineri.

CBS nu precizeaza care dintre copiii lui Trump vor acces la informatiile secrete.

Normele antinepotism nu ii permit presedintelui ales sa isi angajeze copiii la Casa Alba, dar nu este obligatoriu sa fie oficiali guvernamentali pentru a primi acces la informatii.

Cererea ridica, insa, o serie de intrebari in legatura cu rolul unic al copiilor lui Trump si cu posibilele conflicte de interese, din cauza afacerilor pe care le conduc acestia.

Intrebata intr-un interviu daca se va alatura administratiei, Ivanka Trump a raspuns: "Nu. Voi fi fiica. Dar am spus pe tot parcursul campaniei ca sunt foarte pasionata in legatura cu anumite dosare. Si vreau sa lupt pentru ele".