Ministerul german de Finante a declarat ca a observat o crestere in numarul de cereri din partea institutiilor financiare din Marea Britanie care intentioneaza sa se mute in Germania in urma deciziei tarii de a parasi Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

Dresdner Bank din Frankfurt, noua fiica a CoommerzbankFoto: Hotnews

Centrul financiar german Frankfurt, casa pentru Deutsche Bank si Commerzbank, incearca sa atraga institutiile financiare britanice, concurand cu Parisul si cu alte orase europene pentru a atrage companii din Londra, centrul financiar dominant al Europei.

"Frankfurt este dragoste la a doua vedere. Insa o dragoste care dureaza", a declarat secretarul de stat Thomas Steffen, un oficial senior din Ministerul Finantelor, in cadrul unei conferinte bancare desfasurate luni.

"Trebuie sa spun ca noi, la Ministerul Finantelor, inregistram un numar in crestere de cereri. Si suntem foarte, foarte deschisi la asemenea discutii", a declarat Steffen.

El a precizat ca se asteapta ca o serie de decizii in aceasta privinta sa fie luate la inceputul lui 2017.

Frankfurt incearca sa obtina Autoritatea Bancara Europeana (EBA), care coordoneaza reglementarea bancilor pe teritoriul UE si care a anuntat deja ca va trebui sa se mute din Londra dupa decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.

Stffen a declarat ca EBA va fi pe maini bune in Frankfurt, avand in vedere ca orasul gazduieste deja Banca Centrala Europeana (BCE), supervizorul sau bancar SSM si autoritatea de supraveghere a asigurarilor EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale).