Presedintele partidului de extrema dreapta Jobbik a anuntat luni ca va depune in Parlamentul Ungariei un proiect de modificare a Constitutiei care sa interzica primirea de migranti, scrie Reuters. Este un proiect similar cu cel depus de premierul Viktor Orban si partidul sau in urma cu o luna si care a picat la vot tocmai din cauza abtinerii parlamentarilor Jobbik.

Gabor Vona, presedintele partidului extremist, a anuntat ca in propriul sau proiect va exista o prevedere suplimentara fata de proiectul esuat al premierului, prevedere care va interzice migrantilor sa cumpere proprietati rezidentiale.

Reamintim ca atat Jobbik, cat si Fidesz - partidul de guvernamant - au adoptat o pozitie extrem de dura impotriva UE, care a impus cote de imigranti tuturor statelor membre. Premierul Orban a declansat un referendum pentru a interzice stabilirea de migranti, dar nu a strans cvorumul necesar, iar incercarea de a modifica in Parlament Constitutia a esuat din cauza ca parlamentarii Jobbik s-au abtinut de la vot.

Intre cele doua partide exista practic o competitie a populismului pe subiectul migrantilor.