Doi dintre membrii trupei Eagles of Death Metal au primit interdictie de intrare in sala Bataclan, la concertul sustinut sambata seara de Sting, acolo unde, pe 13 noiembrie 2015, in urma unui atentat in timpul concertului acestei formatii au fost ucisi 90 de oameni, potrivit Variety.com, citata de News.ro.

Jesse Hughes, liderul Eagles of Death MetalFoto: Captura YouTube

Reprezentantii salii Bataclan nu le-au permis membrilor trupei Eagles of Death Metal sa intre la concertul sustinut sambata de Sting.

Potrivit unui raport al agentiei AFP din Paris, membrii trupei, inclusiv solistul Jesse Hughes, au fost intorsi din drum cand au vrut sa intre la concertul sustinut sambata seara de Sting.

"Au venit, i-am dat afara - sunt lucruri care nu pot fi iertate", a declarat pentru AFP, Jules Frutos, organizatorul evenimentului.

Jesse Hughes a fost aspru criticat pentru reactia sa legata de atacurile din 2015, cand a spus intr-un interviu ca "Musulmanii sarabtoreau in strada in timpul atacurilor". Din cauza comentariilor sale antimusulmane, trupa nu a mai fost primita sa concerteze la doua festivaluri de muzica in Franta.

In timpul unui interviu acordat Fox Business News in luna martie, Hughes a insinuat ca paza de la sala Bataclan a fost implicata in atacuri. Mai tarziu, Hughes si-a cerut scuze pentru ca a facut afirmatii "nefondate". Intr-un alt interviu, el a criticat normele de control al armelor din Franta.

"Regulile voastre frantuzesti cu privire la controlul armelor au impiedicat moartea vreunei persoane la Bataclan?", a spus el. "Daca poate cineva sa raspunda ca da, as vrea sa aud, pentru ca nu cred ca s-a intamplat asta".

Frutos a declarat agentiei AFP in septembrie ca Eagles of Death Metal nu i-a solicitat sa cante din nou la Bataclan, dar daca se va intampla, ii va refuza. "Hesse Hughes a indraznit sa faca niste declaratii false in aceste ultime doua luni. E pura nebunie sa acuzi ca cei de la paza au fost complicii teroristilor... De ajuns. Zero. Punct", au fost cuvintele lui Jules Frutos.

Cantaretul britanic Sting a sustinut sambata seara un concert, in memoria victimelor atentatelor de la 13 noiembrie 2015. El a cerut un moment de reculegere, inainte de concertul care a redeschis sala Bataclan.

In urma cu un an, la Bataclan, au fost ucisi 90 de oameni de catre jihadistii din gruparea Stat Islamic.

Concertul a avut loc in ajunul implinirii unui an de la atacurile in care au murit 130 de oameni in atentatele din Paris, culminand cu masacrul de la Bataclan. Castigurile stranse in urma vanzarii biletelor vor fi donate pentru doua organizatii caritabile dedicate supravietuitorilor, a spus Sting.