Autoritatile americane au anuntat ca o persoana a fost impuscata, sambata dimineata, in timp ce protestatarii anti-Trump traversau podul Morrison din Portland (Oregon, nord-vestul SUA). Incidentul a dus la evacuarea imediata a zonei, relateaza News.ro. Mii de protestatari au ocupat in a treia noapte consecutiva strazile din mai multe metropole americane, pentru a denunta victoria republicanului Donald Trump in alegerile prezidentiale.

Incident armat la protestele anti-Trump din PortlandFoto: Captura YouTube

"Toata lumea trebuie sa paraseasca imediat zona", a anuntat Departamentul de Politie din Portland dupa incidentul armat.

Potrivit politiei, victima, care a suferit rani ce nu ii pun viata in pericol, a fost transportata de urgenta la spital, scrie Mediafax. Supectul este in continuare cautat de fortele de ordine.

Victima, un barbat neidentificat, a fost impuscat in jurul orei locale 0.45 (10.45, ora Romaniei), in timp ce traversa podul Morrison impreuna cu mai multi protestatari.

Intr-un comunicat al politiei se afirma ca suspectul a coborat din masina si a avut o confruntare cu victima inainte de a o impusca.

  • Mii de americani au protestat in a treia noapte consecutiva fata de victoria lui Donald Trump

Mii de protestatari au ocupat in a treia noapte consecutiva strazile din mai multe metropole americane, pentru a denunta victoria republicanului Donald Trump in scrutinul prezidential. Autoritatile sustin ca protestele au fost in mare parte pasnice, fata de ciocnirile violente din ultimele zile. Insa, fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene impotriva multimii din Portland, transmite News.ro.

Sute de persoane au iesit vineri noaptea pe strazile din Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco si Portland pentru a-si exprima nemultumirea fata de retorica lui Donald Trump. In timpul campeniei electorale, prezidentiabilul republican a facut mai multe declaratii controversate legate de imigranti, musulmani si femei, care sunt utilizate de protestatari pentru a denunta un discurs al urii exploatat de viitorul ocupant de la Casa Alba.

De asemenea, proteste ceva mai mici au avut loc si in Detroit, Minneapolis, Kansas City, Olympia, Washington D.C. si Iowa City.

Totodata, sute de persoane s-au alaturat vineri dupa-amiaza unui asa-numit miting al iubirii din Washington Square Park in Manhattan.

Autoritatile americane a precizat ca nu au informatii cu privire la ciocniri violente la proteste.

In Portland, 26 de persoane au fost arestate in urma protestelor de joi seara, dupa ce s-a aruncat cu obiecte in fortele de ordine, iar mai multe masini au fost avariate.

Protestatarii au scandat slogane precum: "Fara ura! Fara frica! Imigrantii sunt bine veniti aici!".

Peste 200 de persoane au participat vineri la un asa-numit protest de vindecare in Portland.

In Tennessee, studentii de la Universitatea Vanderbilt au fredonat cantece pentru drepturile civile in timp ce marsaluiau prin campusul din Nashville.

Mai multe mesaje de unitate au fost lansate de lideri precum Barack Obama.

De asemenea, presedintele ales a laudat iubirea pentru tara manifestata de protestatarii anti-Trump.

Bariere de securitate protejeaza acum proprietatiile lui Donald Trump, inclusiv proaspatul deschis Trump International Hotel din apropierea Casei Albe si Trump Tower din Manhattan.