Ministerul de Externe de la Berlin a convocat joi noapte de urgenta o celula de criza, dupa ce o explozie puternica a zguduit in urma cu doar cateva ore cladirea consulatului german din Mazar-i-Sharif, a treiea cea mai mare localitate din Afganistan. Cel putin doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 60 au fost ranite dupa ce o masina-capcana s-a izbit de zidul consulatului german, transmite Reuters, citata de News.ro.

Fortele NATO au securizat cladirea consulatului si au inceput evacuarea misiunii diplomatice germane din Mazar-i-Sharif. De asemenea, presa afgana a relatat ca imobilul a fost puternic avariat in urma atacului sinucigas.

Un purtator de cuvant al fortelor militare germane a declarat ca explozia a avut loc in jurul orei locale 23.05 (20.35 ora Romaniei), iar mai multe focuri de arma au fost trase in apropierea consulatului din Mazar-i-Sharif.

Se pare ca atacul sinucigas cu masina-capcana a fost revendicat de talibani si reprezinta o reactie la raidurile aeriene ale aliatilor NATO asupra Kunduz. Mai multi civili si-au pierdut viata saptamana trecuta in raidurile aeriene ale NATO asupra unor pozitii talibane din Kunduz.

Trupe ale aliantei militare occidentale au fost desfasurate la locul exploziei din Mazar-i-Sharif.

Pana in acest moment nu se cunoaste nationalitatea celor care au decedat in explozie.