Presedintele ales Donald Trump a invitat-o pe Theresa May sa-l viziteze cat mai curand posibil in Statele Unite, anunta Executivul britanic. Invitatia a fost lansata in cadrul primei convorbire telefonice a administratiei de la Londra cu magnatul american, informeaza Reuters.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

May si Trump au stabilit de comun acord ca relatia americano-britanica este una "extrem de importanta si speciala, iar dezvoltarea ei este o prioritate pentru ambele parti", se arata intr-un comunicat de presa al guvernului britanic.

"Presedintele ales si-a exprimat legaturile apropiate si personale, precum si sentimentele calde pe care le are pentru Marea Britanie. El a aratat ca are incredere in faptul ca relatia speciala va continua la un nivel chiar mai ridicat", se mai arata in document.

Theresa May, numita la scurt timp dupa ce Marea Britanie a votat sa paraseasca Uniunea Europeana, cu mandatul de a declansa procedurile de Brexit, i-a spus lui Trump ca spera sa intareasca relatiile bilaterale in domeniul comertului si investitiilor cu Statele Unite dupa iesirea Marii Britanii din UE.