Presedintele francez, Francois Hollande, i-a propus miercuri lui Donald Trump, intr-o scrisoare de felicitare adresata dupa alegerea candidatului republican la presedintia SUA, sa se angajeze "cat mai rapid schimburile de idei", in special in lupta impotriva terorismului, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Este in joc pacea, lupta impotriva terorismului, situatia din Orientul Mijlociu, sunt relatiile economice si conservarea planetei", a scris miercuri seara seful statului francez. "In legatura cu toate aceste subiecte, doresc sa incepem cat mai curand schimburile de idei in lumina valorilor si intereselor pe care le impartasim", a continuat Francois Hollande.

"Am urmarit cu atentia prima voastra interventie si in special mesajul sau de reconciliere si uniune dupa o campanie uneori brutala", a mai scris seful statului francez, indemnandu-l pe Donald Trump "sa priveasca in fata provocarile comune care ne asteapta si sa ia cunostinta de ingrijorarile provocate de tulburarile din lume".

"Trebuie sa gasim raspunsuri. Ele trebuie sa ne permita sa ne depasim temerile, dar si sa respectam principiile noastre fondatoare: democratia, libertatea, respectul fiecarui individ", a mai mentionat presedintele Frantei.

Intr-o prima reactie, Francois Hollande a apreciat miercuri ca victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din Statele Unite "deschid o perioada de incertitudine".