Accesul la site-ul ministerului canadian pentru Imigratie a incetinit lent marti seara, pe masura ce Donald Trump castiga state-cheie, pentru a deveni inaccesibil cand acesta s-a apropiat de pragul de 270 de mari electori, sinonim cu victoria sa in prezidentialele americane, scrie AFP.

CanadaFoto: Wikipedia

Acest site, care explica pasii necesari pentru a obtine rezidenta sau nationalitatea canadiana a inceput sa trimita mesaje de eroare in jurul orei locale 23,00 (04,00 GMT miercuri) cand Florida a votat pentru Donald Trump.

De mai multe luni, un numar important de americani au inceput sa-si manifeste dorinta de a se muta de cealalta parte a granitei de nord a SUA, in cazul unei victorii a miliardarului.

Agentii imobiliare sau chiar regiuni cu deficit de populatie au profitat de ocazie pentru a-si face reclama.

In timp ce Donald Trump nu era decat unul dintre cei peste zece candidati republicani pentru investitura, mica insula Cap Breton din nordul provinciei Noua Scotie a propus sa primeasca americani care ar prefera sa evite o administratie Trump.

Mai multe vedete americane au promis sa se mute in Canada in cazul unei victorii a lui Donald Trump. Ultimul este eroul seriei cult Breaking Bad, Bryan Cranston.

Cantaretele Cher, Barbra Streisand sau starul seriei televizate "Girls" Lena Dunham se numara si ele printre aceste vedete.