Curtea Suprema a Marii Britanii a anuntat marti ca a permis guvernului sa faca apel la decizia luata saptamana trecuta de Inalta Curte de Justitie de la Londra prin care se stabileste ca este necesara aprobarea Parlamentului inainte de declansarea Articolului 50 care lanseaza procesul formal de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, transmite Reuters.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

Instanta Suprema a precizat ca a stabilit 4 zile, intre 5-8 decembrie pentru audierea apelului. Toti cei 11 judecatori vor face parte din completul de judecata a apelului, iar presedinte va fi Lordul Neuberger.

"O decizie este rezervata dupa audieri si va veni la o data ulterioara, probabil in noul an", arata Curtea Suprema intr-o declaratie de presa.

Theresa May este decisa sa declanseze procedura de iesire din UE pana la sfarsitul lunii martie. May arata ca, in opinia ei, respectarea calendarului este, inca, posibila", scrie Reuters.

"Suntem, in continuare, decisi sa respectam calendarul stabilit, sa declansam Articolul 50 pana cel tarziu la sfarsitul lui martie anul viitor si credem ca acest calendar este insa posibil", a declarat un purtator de cuvant al premierului.