Politia turca a folosit tunuri de apa si gaze lacrimogene impotriva protestatarilor adunati sambata la Istanbul, in incercarea de a-i impiedica sa marsaluiasca catre redactia ziarului de opozitie Cumhuriyet, dupa ce mai multi jurnalisti si directori executivi ai publicatiei au fost arestati, a constatat un cameraman Reuters prezent la fata locului.

Proteste la IstanbulFoto: Agerpres/AP

Protestul din centrul Istanbului are loc la cateva ore dupa ce autoritatile turce au dispus arestarea oficiala a noua membri ai personalului ziarului Cumhuriyet si au retunut mai multi oficiali pro-kurzi, in cadrul unei anchete anti-terorism care a atras critici aprinse din partea Occidentului.

Vineri, co-liderii Partidului Democrat Popular al opozitiei pro-kurde (HDP) au fost, de asemenea, arestati, fiins la ora actuala in asteptarea procesului.

Cateva strazi din cartierul Sisli din Istanbul s-au umplut de gaze lacrimogene, a relatat un reporter Reuters care a asistat la scena. Acesta a precizat ca a auzit zgomot de elicoptere de politie in zona.