O instanta franceza a condamnat vineri dupa-amiaza un cetatean roman la trei ani de inchisoare cu executare si la plata unei amenzi de 1,3 de milioane de euro, dupa ce a incercat sa transporte 33 de kilograme de cocaina intr-un tir care avea drept destinatie Marea Britanie. Cetateanul roman a fost retinut de vamesii francezi la intrarea in tunelul de sub Canalul Manecii, scrie publicatia Le Parisien, citata de News.ro.

In timpul perchezitiei, vamesii francezi au descoperit documente care atestau faptul ca soferul roman transporta piese de automobile din Belgia. Insa, vamesii au gasit doua sacose ascunse sub patul cetateanului roman, care contineau pana la 30 de pachete de cocaina.

In timpul audierii, cetateanul roman a recunoscut ca a fost abordat de un belgian, care i-a oferit bani pentru a transporta drogurile pana in Marea Britanie.

De asemenea, soferul roman a facut alte trei calatorii cu scopul de a transporta droguri.

Acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, iar instanta la obligat sa plateasca o amenda in valoare de 1,3 milioane de euro. Drogurile descoperite ar avea o valoare de piata de peste doua milioane de euro.