Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi ca Germania a devenit ''un refugiu pentru teroristi'' si ca ea ''va fi judecata de istorie'', acuzand Berlinul ca nu i-a extradat pe sustinatorii clericului Fethullah Gulen, stabilit in SUA, despre care Ankara sustine ca s-a aflat in spatele puciului esuat din iulie, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit lui Erdogan, Germania gazduieste de mult timp militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizatie ce duce o insurectie de trei decenii pentru a obtine autonomia kurzilor, precum si activisti de extrema stanga din DHKP-C, grupare ce a intreprins atacuri armate in Turcia.

''Nu avem nici un fel de asteptari din partea Germaniei, dar veti fi judecati in istorie pentru incurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru teroristi'', a declarat Erdogan in cadrul unei ceremonii la palatul sau din Ankara.

''Suntem preocupati ca Germania, care a protejat PKK si DHKP-C ani de zile, a devenit un adapost pentru organizatia terorista gulenista'', a mai spus seful statului turc.