Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a sustinut joi, intr-un interviu acordat pentru televiziunea Kremlinului, ca nu Rusia s-a aflat in spatele miilor de emailuri apartinand lui Hillary Clinton, staff-ului sau si aliatilor sai, pe care le-a dezvaluit recent, scrie foxnews.com.

Foto:

Assange a facut aceste declaratii la RT (fosta Russia Today), in conditiile in care Clinton a sustinut in repetate randuri ca in spatele actiunii de piratare s-a aflat Rusia.

"Tabara lui Clinton a reusit sa proiecteze o isterie neo-McCarthy-ista potrivit careia rusia e vinovata de tot", a spus Assange. "Hillary Clinton a spus in multiple randuri, fals, ca 17 agentii americane de spionaj au spus ca rusia a fost sursa publicatiilor noastre. E fals - putem spune ca nu guvernul rus este sursa".

Assange, care a facut aceste declaratii pentru Russia Today de la ambasada Ecuadorului din Londra, spune ca ii pare rau de Clinton, ca om, deoarece vede pe cineva care este "mancat de viu de propriile ambitii, adus literar la punctul in care devine bolnav".

E-mailurile WikiLeaks au readus la lumina scandalurile legate de serverul privat folosit de fostul secretar de stat, Fundatia Clinton sau modul in care unii lideri democrati au incercat sa-l submineze pe fostul sau rival in cursa pentru nominalizare, Bernie Sanders.