Ministrul belgian al Imigratiei, Theo Francken, primeste din partea unei instante o amenda zilnica de 4.000 de euro din cauza refuzului de aplicare a unui ordin judiciar pentru acordarea azilului unei familii de refugiati din Siria, informeaza Mediafax citand Associated Press.

Olivier Stein, un avocat al unei familii de refugiati din orasul sirian Alep, a declarat miercuri ca o instanta judecatoreasca din Belgia a decis de trei ori ca Belgia sa ofere vize pentru doi parinti sirieni si doi copii cu varste de 5 si 8 ani.

Theo Francken, ministrul belgian al Imigratiei, a refuzat sa acorde vize solicitantilor de azil din Siria. Amenda primita pentru refuzul de implementare a deciziei este de cate 1.000 de euro pe zi pentru fiecare dintre cei patru sirieni. Pana acum, suma acumulata din amenzi este de 30.000 de euro.

"Intentionam sa utilizam toate mijloacele juridice posibile pentru contestarea acestui caz. S-a mers prea departe", a declarat Theo Francken pentru postul RTBF.

La randul sau, avocatul sustine ca familia fuge de razboi si este interesata doar de gasirea unui loc in care sa traiasca in siguranta. "I-am oferit ministrului oportunitatea de a scapa din aceasta situatie, sa ofere vizele si sa nu mai primeasca amenda. Dar a refuzat. A ajuns intr-o situatie delicata. Ii obliga pe contribuabilii belgieni sa plateasca pentru ca el nu ofera vizele", sustine Stein.