Doi politisti au fost omorati miercuri in Des Moines, zona Iowa, in doua "atacuri separate in stil ambuscada", transmite NBC News, potrivit Reuters. Este vorba despre un singur atacator in ambele cazuri, potrivit politiei americane. Un barbat suspectat ca a comis atacurile a fost retinut miercuri.

Potrivit autoritatilor, atacatorul i-a impuscat pe cei doi politisti in timp ce acestia stateau in masinile de patrulare, in cadrul unor ¬ambuscade neprovocate¬.

Suspectul este Scott Michael Greene si are 46 de ani. Politia spune ca, la aceasta data, nu stie ce a provocat atacurile.

Greene a avut un conflict cu politia locala dupa ce a arborat in timpul unui meci de fotbal, in mijlocul unei multimi, un steag de lupta confederat,simbol cu incarcatura rasiala. Acesta a ridicat steagul in timp ce s-a intonat imnul national american, a precizat seful politiei din urbandale, Ross McCarty.

Greene este caucazian, precum cei doi politisti decedati, a precizat un purtator de cuvant la politiei din Des Moines in cadrul unei conferinte de presa.

"La ora actuala nu exista niciun indiciu ca ar fi implicata vreo alta persoana", a precizat reprezentantul politiei, paul Parizek.

Un ofiter de politie a fost gasit mort, in jurul orei locale 1:00, un Urbandale, o suburbie a Des Moines. Al doilea ofiter de politie a fost gasit la ora locala 1:30 in oras, relateaza NBC News.

"Ambii ofiteri sunt morti. Impuscaturile par sa fi fost atacuri in stil ambuscada", se arata intr-o declaratie de presa a politiei din Des Moines.