Biroul Federal de Investigatii (FBI) a produs o noua surpriza, marti, publicand o veche ancheta asupra fostului presedinte Bill Clinton, cu numai o saptamana inaintea alegerilor prezidentiale de la 8 noiembrie, transmite AFP, citata de Agerpres.

Saptamana trecuta, directorul FBI, James Comey, a surprins cu anuntul unor noi elemente in ancheta privind e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton, o investigatie inchisa in iulie. Comey este cel care l-a anchetat in anii 1980-1990 pe brokerul Marc Rich, precum si gratierile acordate de sotul actualei candidate, presedintele Bill Clinton.

Acuzat de fraude fiscale, Rich urma sa fie arestat, dar s-a refugiat in Elvetia. Presedintele Bill Clinton l-a gratiat in ultima sa zi de mandat, pe 20 ianuarie 2001. Fosta sotie a lui Rich, Denise, sustinuse financiar campania electorala a presedintelui si donase bani viitoarei Fundatii Clinton.

FBI a anuntat marti pe Twitter publicarea online a raportului de 129 de pagini asupra lui Bill Clinton, in urma anchetei inchise in 2005. La solicitarea agentiei France Presse, Biroul a dat asigurari ca momentul nu are legatura cu alegerile, ci este conform legii libertatii de informare (FOIA). Documentul ar fi fost publicat automat, conform procedurii legale in vigoare, imediat ce a fost desecretizat la termenul prevazut de FOIA.