Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade a avut loc marti dimineata in centrul Italiei, anunta Institutul american de geofizica (USGS), potrivit Mediafax.

Un nou cutremur a avut loc in Italia, marti dimineata, in aceleasi zone care au fost devastate de cutremur intre 26 si 30 octombrie 2016. Un seism cu magnitudinea de 4,7, situat la o adancime de 10 kilometri, s-a simtit chiar si in Perugia, Ancona si Roma.

"Epicentrul cutremurului a fost localizat de instrumentele care apartin Institutului National de Geofizica si Vulcanologie in comunele Acquacanina, Fiastra si Bolognola, din provincia Macerata", a transmis primarul oraselului Ussita, afectat grav de cutremurele produse zilele trecute.

Autoritatile continua sa acorde asistenta persoanelor si sa verifice daunele foarte grave produse de cutremure, in mai multe localitati.

Situatia este dramatica in localitatea Castelsantangelo sul Nera, sute de cladiri s-au prabusit, iar alte mii au suferit daune structurale.

Nu exista un numar oficial de persoane dislocate, sunt aproximativ 25.000 de persoane inregistrate numai in regiunea Marche, aproximativ 21.000 de mii dintre acestia fiind concentrati in provincia Macerata.

In Umbria, numarul persoanelor stramutate depaseste 5.000 de persoane, doar 2.800 dintre acestia primind asistenta.

Unele dintre persoanele carora nu li s-a acordat asistenta vor fi transferate marti in hoteluri de pe coasta marii Adriatice, in timpul in care vor fi construite mai multe adaposturi temporare pentru sinistrati. Unii dintre acestia au protestat luni impotriva transferului lor in centre marine.