Biroul Federal de Investigatii (FBI) a obtinut un mandat de perchezitie pentru emailurile gasite pe calculatorul personal portabil al Humei Abedin, vice-presedinta a campaniei electorale a candidatei democrate, ca parte a investigatiei mailurilor lui Hillary Clinton, informeaza CNN News citat de Mediafax.

Noul mandat a trebuit sa fie obtinut din cauza faptului ca autorizatia detinuta de FBI de perchezitiei calculatorului acoperea numai investigatia lui Anthony Weiner, fostul sot al Humei Abedin, anchetat pentru ca ar fi trimis mesaje cu implicatii sexuale unei fete in varsta de 15 ani.

Noile emailurile private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite in momentul in care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce apartineau lui Rauschner Huma Abedin, vice-presedinta a campaniei electorale a candidatei democrate, si sotului ei, Anthony Weiner. Computerul in cauza ar fi apartinut lui Anthony Weiner si a fost confiscat in cadrul investigatiei acestuia. Obtinerea mandatului are loc dupa ce Harry Reid, lider al Senatului, avertizase ca ancheta FBI ar putea incalca legea.

Potrivit acestuia, directorul Biroului de Investigatii, Comey ar demonstra dublu-standard fata de abordarea unui subiect sensibil, fiind acuzat ca ar sprijini Partidul Republican.

De asemenea, reluarea anchetei ar putea incalca unul dintre articolele Constitutiei americane, Hatch Act, care interzice autoritatilor oficiale sa influenteze alegerile electorale. Articolul in cauza limiteaza activitatea politica a angajatilor federali.