Partidul pro-occidental de guvernamant din Georgia a castigat al doilea tur al alegerilor care au avut loc duminica, potrivit rezultatelor oficiale facute publice luni si pe care opozitia le contesta, scrie AFP.

Comisia Electorala Centrala a proclamat victoria partidului Visul georgian cu 48 din cele 50 de locuri din Parlament.

Visuri georgian a obtinut 48,68% din voturi fata de 27,11% pentru Miscarea united nationala (MNU), al fostului presedinte Mihail Saakashvili.

Partidul Visul georgian a fost fondat de miliardarul Bidzina Ivanishvili, cel mai bogat om din Georgia. Victoria zdrobitoare a formatiunii, in octombrie 2012, a pus capat unui deceniu de guvernare a MNU.

Intre timp, popularitatea acestui partid s-a erodat puternic, pe fondul deprecierii monedei nationale in urma recesiunii din Rusia, partener comercial important al Georgiei.

Visul georgian sustine, ca si MNU, aderarea tarii la NATO, asa cum au promis liderii Aliantei in 2008. Promisiunea ramane insa suspendata deocamdata, din cauza opozitiei ferme a Moscovei, care in urma razboiului fulger din 2008 si-a instalat trupe in regiunile secesioniste georgiene Abhazia si Osetia de Sud.