Aproape 8 000 de persoane au solicitat ajutor de la Agentia de protectie civila din Italia si sunt cazati in hoteluri si alte adaposturi, dupa cutremurul de duminica si cele de saptamana trecuta. Agentia a anuntat duminica noaptea ca se astepta ca peste noapte sa mai primeasca solicitari de la inca aproximativ 3.000 de sinistrati, scrie abcnews.

Cifrele agentiei nu-i includ pe multi care dorm in propriile corturi, masini si rulote, sau care si-au gasit propria cazare in alta parte.

Cutremurul de duminica dimineata, cu o magnitudine de 6,6, a zguduit centrul Italiei. Nimeni nu a fost ucis sau grav ranit, probabil pentru ca seria de cutremure puternice de saptamana trecuta a determinat multi oameni sa isi paraseasca locuintele, mai scrie sursa citata.

Agentia de Protectie Civila a spus, de asemenea, ca gazduieste inca aproximativ 1 100 de persoane ramase fara case dupa cutremurul din 24 august din aceeasi zona, care a ucis aproape 300 de oameni.

Aproximativ 25 000 de persoane au fost dislocate pe teritoriul statului italian, dupa cutremurele care au avut loc in Italia incepand din luna august, arata datele Protectiei civile.