O persoana a murit si cinci au fost ranite dupa ce un pod s-a prabusit peste o autostrada in Italia, sub greutatea unui TIR condus de un sofer bulgar, relateaza La Repubblica, precizand ca o polemica a izbucnit in Peninsula in acest dosar, scrie News.ro.

Pod prabusit in ItaliaFoto: Captura YouTube

Momentul incidentului survenit vineri pe autostrada 36, Milano-Lecco, in nordul tarii, a fost surprins de camera de bord a unui sofer care se afla in zona. In imagini se vede cum podul peste o sosea se prabuseste peste masini, la trecerea unui camion alb.

Soferul unuia dintre vehiculele peste care s-a prabusit podul a murit inainte de sosirea echipajelor de interventie in situatii de urgenta.

Printre raniti se numara soferul TIR-ului, dar si o fetita de 12 ani.

Sambata, polemica privind incidentul a luat amploare. Agentia Nationala a Drumurilor din Italia, ANAS, a afirmat ca ceruse inchiderea podului cu cateva ore inainte de accident, pentru ca un angajat al sau a observat ca structura de rezistenta are probleme.

Autoritatile locale au cerut, insa, un ordin oficial in acest sens. Inainte ca ANAS sa il obtina, podul s-a prabusit sub greutatea TIR-ului.

Parchetul din Lecco a demarat o ancheta pentru ucidere din culpa in acest dosar.