Bilantul persoanelor ranite vineri, cand un avion al American Airlines a luat foc pe o pista a aeroportului O'Hare, din Chicago, 20 de persoane fiind ranite, au anuntat pompierii, potrivit BBC News, citat de News.ro.

Avion in flacari la ChicagoFoto: Captura YouTube

Toti cei raniti la Chicago au suferit rani usoare.

Aeronava Boeing 767, care urma sa decoleze spre Miami, a avut o problema la motor, au declarat oficiali implicati in ancheta.

Pilotul a anulat decolarea si i-a evacuat pe toti cei aflati la bord pe toboganele de urgenta, in timp ce fum negru iesea din aeronava. La bord se aflau noua membri ai echipajului si 161 de pasageri.

Un oficial federal citat de Associated Press a declarat ca avionul pare sa fi suferit o defectiune rara si grava a motorului, in care parti din el s-au desprins si au fost propulsate in afara.

Pasagerii au povestit ca au auzit o explozie, dupa care au vazut fum si flacari, in timp de avionul accelera pe pista pentru a se ridica de la sol.

Sarah Ahmed a spus ca toti cei care stateau pe locurile din dreapta avionului s-au ridicat din scaune si s-au mutat in partea stanga.

"Oamenii strigau 'Deschideti usa! Deschideti usa!' Toti oamenii tipau si sareau unii peste altii pentru a deschide usa", a declarat ea pentru postul local de televiziune WLS-TV.

"In acest timp, cred ca au fost sapte secunde, a intrat fum in avion, iar flacarile erau chiar la ferestre si topeau ferestrele", a adaugat ea.

Incidentul a avut loc la ora locala 14.35 (22.35 ora Romaniei).

Administratia Federala de Aviatie (FAA) a anuntat initial intr-un comunicat ca avionul a avut o pana la una dintre roti, dar a sters ulterior textul.

American Airlines a precizat ca a pus la dispozitia pasagerilor un alt avion.