Candidata Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, sustine ideea organizarii unor alegeri parlamentare anticipate in cazul unei victorii in alegerile prezidentiale de duminica, transmite Agerpres.

Maia SanduFoto: Hotnews

Maia Sandu a declarat, vineri dupa-amiaza, in cadrul unei intalniri electorale care a avut loc in satul sau natal, localitatea Risipeni din Raionul Falesti, ca, ulterior castigarii alegerilor, va face demersuri pentru dizolvarea Parlamentului si declansarea de alegeri inainte de termen.

"Evident ca acest Parlament nu poate fi imbunatatit astfel incat sa ne serveasca pe noi. Noi trebuie sa ajungem intr-un moment la alegerile parlamentare si sa schimbam aceasta clasa politica definitiv, dar trebuie sa o facem dupa lege. Trebuie sa cream noi aceste conditii in care sa putem sa avem alegerile anticipate, dar eu o sa pun presiune pe ei prin toate mijloacele posibile", a afirmat Maia Sandu.

Candidatul PAS sustine ca va fi un "presedinte creativ", iar pentru a-si atinge obiectivul va folosi "si parghiile interne, si parghiile externe".

Maia Sandu considera ca schimbarea actualului legislativ este necesara pentru a nu mai exista "aceasta opozitie dintre presedinte si restul institutiilor statului".

Totodata, liderul PAS este de parere ca viitorul procuror general al Republicii Moldova va "curata clasa politica de corupti, iar la viitoarele alegeri parlamentare coruptii nu o sa mai poata candida pentru functii".