Numarul migrantilor care dorm pe strazile Parisului a crescut cu cel putin o treime de la inceputul saptamanii, cand tabara de la Calais, cunoscuta drept "Jungla", a inceput sa fie evacuata, spun oficiali citati de Reuters.

Tabara de imigranti Foto: Agerpres/EPA

De-a lungul bulevardelor agitate si a unui canal din zona de nord-est a Parisului, sute de corturi au fost ridicate de migranti - majoritatea africani care sustin ca sunt din Sudan -, avand cartoane pe jos pentru a incerca sa se protejeze de frig.

Desi prezenta migrantilor in zona nu este noua, aceasta a crescut in mod substantial in aceasta saptamana, a declarat pentru Reuters Colombe Brossel, viceprimar al Parisului responsabil pe probleme de securitate.

"Am observat o crestere semnificativa de la inceputul saptamanii. Noaptea trecuta, echipele noastre au numarat intre 40 si 50 de noi corturi asezate acolo in ultimele doua zile", a spus Brossel, adaugand ca in prezent sunt in total 700-750 de corturi.

Acest lucru inseamna ca circa 2.000-2.500 de persoane dorm in zona, in crestere fata de aproximativ 1.500 cu cateva zile in urma, a precizat ea.

"Nu este o explozie uriasa a numarului, dar este o crestere clara. Unii dintre ei provin din Calais, altii din alte locuri", a mai spus oficialul francez.

Dupa ce ani de zile a servit ca tabara ilegala pentru migrantii care incercau sa ajunga in Marea Britanie, "Jungla" de la Calais a fost in cele din urma desfiintata in aceasta saptamana, iar cei peste 6.000 de locuitori ai taberei de langa Canalul Manecii au fost relocati in adaposturi de pe teritoriul Frantei.