Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat ca Dumnezeu i-a dat un ultimatum in timp ce se indrepta cu avionul din Japonia catre orasul sau natal, Davao, asa ca a promis sa nu mai injure, relateaza BBC News, citat de News.ro.

Rodrigo DuterteFoto: Captura YouTube

"Am auzit o voce care mi-a spus sa nu mai injur sau se va prabusi avionul, asa ca am promis sa incetez", le-a spus el reporterilor pe aeroport, la intoarcerea dintr-o vizita in Japonia.

Seful statului a spus ca i-a promis lui Dumnezeu sa nu mai "foloseasca termeni de jargon, injuraturi si tot restul" si ca "o promisiune catre Dumnezeu este o promisiune catre poporul filipinez".

El a sugerat, insa, ca angajamentul luat ar putea avea limite.

Mai exact, el a subliniat ca va depinde de moment daca nu va mai injura atunci cand vorbeste despre Statele Unite, UE si principalul sau rival politic, Leila de Lima.

Declaratiile injurioase ale lui Duterte, de multe ori la adresa Occidentului, au dus la cresterea popularitatii sale in tara.

Duterte i-a spus presedintelui american "fiu de tarfa", dupa ce a aflat ca Obama se pregatea sa discute cu el despre problema drepturilor omului.

De asemenea, el l-a injurat pe Papa si a aratat degetul mijlociu la adresa Parlamentului European, care a condamnat "valul actual de executii extrajudiciare si crime" din Filipine.