Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat joi, ca va candida la Senat, afirmand ca nu ii este rusine sa candideze in Bucuresti, dupa ce a castigat doua mandate de primar general si doua de presedinte si ca va duce in Senat toata experienta acumulata, informeaza Mediafax.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"(Senatorul Traian Basescu-n.r.) va duce in Senat toata experienta pe care a acumulat-o in cele cinci guverne in care a fost membru, ca primar general al Capitalei, ca presedinte al Romaniei timp de 10 ani. Toata aceasta experienta o voi pune in slujba Senatului, a partidului, a tarii, pentru ca pana la urma toata viata mea am fost in slujba statului, inclusiv, atunci cand am fost comandat de nava", a declarat presedintele PMP, Traian Basescu, la BEM, la depunerea listelor electorale pentru alegerile parlamentare.

Fostul presedinte a afirmat ca nu ii este rusine sa candideze in Bucuresti, afirmand ca in urma sa a ramas ceva. "In Bucuresti eu cred ca vom lua un rezultat bun pentru ca de pe urma mea a ramas ceva in Bucuresti de cand am fost primar general, linia 41 o vedeti, contorizarea la scara de bloc exista, pasajul Basarab pentru care m-am batut atat s-a dovedit a fi un proiect viabil, 120 de km de linie de tramvai schimbata, 110 scoli modernizate. Nu imi este rusine sa candidez la Bucuresti|", a raspuns Traian Basescu, intrebat ce scor isi propune in Capitala.

El a mai spus ca isi depune candidatura cu speranta ca in aceasta legislatura se va face Parlamentul de 300 de parlamentari, se va readuce Legea educatiei la forma initiala - legea Funeriu-Miclea - si se va adopta noua lege a sanatatii pe care PMP a depusa-o in Parlament.

Intrebat daca l-ar vota pe Dacian Ciolos premier, Basescu a raspuns: "Pai, candideaza la ceva? Sa ajungem pana la momentul in care se formeaza Guvernul".

Traian Basescu a refuzat sa faca "majoritati inainte de alegeri". "Eu le prorocesc faptul ca vor avea surprize (celor care fac asta-n.r.)", a spus Basescu.