Rusia nu are "nimic de-a face" cu loviturile aeriene impotriva unei scoli din provincia siriana Idlib, care au ucis 22 de copii si sase profesori, potrivi UNICEF, a sustinut joi purtatoarea de cuvant a diplomatiei ruse, Maria Zaharova, citata de AFP.

Raiduri aeriene ruse in SiriaFoto: Captura YouTube

Unele media arabe si occidentale "au acuzat imediat Rusia de aceasta tragedie, aviatia rusa, fortele armate siriene, declarand direct ca e vorba de un bombardament efectuat de Rusia si de Siria", a denuntat Zaharova, intr-o conferinta de presa.

"E o minciuna. Rusia nu are nimic de-a face cu aceasta taribila tragedie", a afirmat ea.

Rusia "cere ca o atentie maxima sa fie acordata acestei tragedii si ca o ancheta sa fie deschisa imediat", a adaugat aceasta.

UNICEF a anuntat ca 22 de copii si sase profesori au fost ucisi miercuri in urma unor lovituri aeriene care au avut loc asupra unei scoli in provincia Idlib, in nord-vestul Siriei, fara a face precizari legate de cine a efectuat atacul.

Provincia Idlib este un bastion al Jaish al-Fatah (Armata cuceririi), coalitie care regrupeaza rebelii islamisti si jihadisti din Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, pana la ruptura sa oficiala de al-Qaeda.