Femeile i-au ajuns din urma pe barbati in ceea ce priveste cantitatea de alcool consumata, arata un studiu global care a analizat obiceiurile legate de consumul de alcool asupra a 4 milioane de oameni, timp de peste un secol, scrie The Guardian.

Consum de alcoolFoto: MorgueFile.com

Cercetatorii de la National Drug and Alcohol Research Centre (University of New South Wale, Australia) arata ca exista mai multe motive pentru care cantitatea de alcool consumata de femei a crescut in ritm sustinut.

Unul dintre ele este reducerea preturilor la vinuri si bere, care au devenit astfel lucruri obisnuite in supermarketuri si in viata viata de zi cu zi. Plus tacticile de marketing care au vizat deliberat femeile.

Date statistice au aratat inca din 2011 ca femeile care lucreaza in management beau mai mult in comparatie alte femei din alte domenii si mult mai mult in weekend.

"Inca din 1950 am vazut o crestere in radul femeilor", a spus Emily Robinson, directorul campaniei Alcohol Concern.

"Bautul acasa a crescut, iar alcoolul este atat de ieftin si usor de obtinut incat a devenit un lucru esential in viata de zi cu zi. De asemenea, am observat un efort in promovarea alcoolului in randul femeilor cu ajutorul marketingului", a mai adaugat aceasta.