Trei kamikaze puternic inarmati au patruns in cursul noptii intr-o academie de politie din Quetta, in sud-vestul Pakistanului, unde, timp de mai multe ore, au ucis circa 60 de persoane, scrie AFP.

Este unul dintre cele mai sangeroase atacuri din acest an in Pakistan, dupa cel din Lahore, in 25 martie (75 de morti) si Quetta in 8 august (73 de morti).

Atentatul a fost revendicat de doua organizatii teroriste: talibanii pakistanezi (TTP) si Stat Islamic (SI).

Spitalele locale au afirmat ca au primit 61 de cadavre, dintre care 7 sunt pentru moment neidentificate. Nu se stie daca printre cadavre se afla si atacatorii.

Majoritatea victimelor sunt tineri recruti ai academiei. Circa 118 persoane au fost ranite.

Potrivit armatei, atacatorii au patrus inainte de miezul noptii in Colegiul de politie situat la circa 20 de kilometri est de Quetta, capitala provinciei Belucistan.

Atacul a fost oprit la circa trei ore de la declansare.

Belucistanul, cea mai mare si mai saraca provincie a Pakistanului, in ciuda unor importante resurse naturale, este una dintre cele mai instabile din tara. Ea este zguduita in mod regulat de violente islamiste, fiind afectata atat de conflicte inter-comunitare cat si de o insurectie separatista.

Belucistanul are si o importanta valoare strategica, in conditiile in care ar urma sa gazduiasca importante infrastructuri rutiere si energetice care ar urma sa lege China de marea Arabiei, un "culoar" economic chino-pakistanez care ar presupune investitii chineze de 46 de miliarde de dolari.