Candidata democrata la presedintia SUA, Hillary Clinton, este cotata cu 5% din preferintele electoratului peste adversarul ei republican, Donald Trump, intr-un sondaj de opinie la scara nationala ale carui rezultate au fost anuntate luni, anunta Agerpres.

Cu doua saptamani inainte de alegerile de la 8 noiembrie, alte sondaje o plaseaza pe Clinton in avantaj in cateva state cheie, noteaza DPA.

Sondajul CNN/ORC International difuzat luni indica 49% din intentiile de vot pentru fosta prima doamna si secretar de stat, 44% pentru omul de afaceri newyorkez, 3% pentru candidatul libertarian Gary Johnson si 2% pentru candidata Partidului Verzilor, Jill Stein.

Sondajul a fost efectuat telefonic pe un esantion de 1017 americani adulti si are o marja de eroare de 3%. Peste 70% din cei chestionati au declarat ca probabil vor vota.

Clinton sta mai bine decat Trump si in Florida (avans 3,8%), Nevada, Pennsylvania si Carolina de Nord, state care pot bascula in favoarea unuia sau altuia din principalii candidati. Dintre statele de acest fel, doar Ohio este in favoarea lui Trump, la o diferenta de 1%, potrivit site-ului de internet realclearpolitics.com.