Autoritatile franceze au inceput luni evacuarea miilor de refugiati din tabara improvizata de langa Calais, cunoscuta sub numele de "jungla", relateaza DPA. Sute de migranti stateau la cozi pentru inregistrare si mutare in centre de primire de pe tot teritoriul Frantei, informeaa Agerpres.

In total, 1918 adulti au plecat in cursul zilei din Calais cu 45 de autobuze, catre 80 de destinatii, a anuntat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve. In plus, 400 de minori neinsotiti au fost dusi intr-un centru de primire temporar.

Circa 6500 de migranti traiau in conditii mizere in apropierea orasului Calais din nordul Frantei, multi cu speranta ca vor reusi sa traverseze Canalul Manecii pentru a ajunge in Marea Britanie. Autoritatile de la Paris au anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa inchida tabara.

Duminica seara, cativa refugiati care incercau sa ajunga la sosea s-au ciocnit cu politia, iar in "jungla" au fost aprinse cateva tomberoane de gunoi. Situatia este tinuta sub control de 1250 de politisti. Operatiunea de evacuare ar urma sa dureze o saptamana.