Federatia Rusa trateaza Chisinaul ca si cum Igor Dodon ar fi deja presedintele republicii, a afirmat duminica Maia Sandu, candidat unic al Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM), informeaza Agerpres.

Maia SanduFoto: Captura YouTube

Maia Sandu a facut aceste afirmatii cu referire la recrutarile pentru armata rusa care au loc pe teritoriul Republicii Moldova, noteaza Deschide.md.

"Probabil, beneficiem de acest tratament pentru ca guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu si al diplomatului Leanca nu au putut decat sa se indigneze de forma, fiind preocupati de lucruri mai importante, cum ar fi 'stabilitatea' si 'prosperitatea' proprie. Ma intreb daca, profitand de o asemenea guvernare incompetenta, un presedinte ca Dodon nu le va permite 'pacificatorilor' sa ne recruteze tinerii nu prin mica publicitate, dar cum obisnuiau, cu arcanul, chiar in centrul Chisinaului. Bine ca macar stim la ce sa ne asteptam daca nu iesim la vot", a notat duminica Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Ambasadorul Federatiei Ruse, Farit Muhametsin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicatii in legatura cu actiunile care au loc in zona de securitate. Adjunctul ministrului de externe, Lilian Darii, s-a aratat indignat de faptul ca pacificatorii rusi au inceput prima etapa de rotatie. Oficialul moldovean a subliniat, in cadrul intalnirii, ca abaterea de la intelegerea convenita cu autoritatile ruse in privinta mecanismului de rotatie a pacificatorilor rusi este inadmisibila.

De asemenea, Lilian Darii a afirmat ca modul in care Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a decis sa efectueze aceasta procedura, nu poate fi perceputa altfel decat o tentativa de a legitimiza prezenta militara rusa pe teritoriul Republicii Moldova si de a induce opinia publica in eroare. In acest context, a fost propus ca operatiunea de mentinere a pacii sa fie transformata in una civila, sub mandat international.