Destramarea Uniunii Europene este o amenintare reala, considera ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, potrivit unor declaratii ce urmeaza sa fie publicate luni in ziarul german Sueddeutsche Zeitung, a relatat duminica agentia DPA, citata de Agerpres. "Criza financiara, valul de refugiati in Europa si socul referendumului britanic au impins Europa intr-o turbulenta grava", a afirmat Frank-Walter Steinmeier.

Frank-Walter SteinmeierFoto: Arhiva personala

Oficialul german estimeaza ca evenimentele din ultimii ani - intr-un moment in care tot mai multe state pun la indoiala eficienta politicilor stabilite de Bruxelles - au aratat faptul ca realitatile politice pe care multi le-au considerat permanente sunt puse din nou acum sub semnul intrebarii.

Seful diplomatiei germane a mai afirmat ca extrema-dreapta populista profita de aceste temeri, in timp ce atrage atentia spre ceea ce, sustine ea, sunt esecuri ale UE asupra problemelor sociale, pentru a obtine voturi: "Chiar si cei mai inversunati sustinatori ai Europei pot observa ca trebuie sa convingem din nou populatia, si trebuie sa o facem in afara turnurilor de fildes ale sustinatorilor oficiali ai Europei. Daca nu vom sti cum sa apreciem valoarea UE, atunci aceasta se va duce de rapa", spune Steinmeier.