Aproximativ 1.000 de persoane au primit ingrijiri medicale pentru probleme respiratorii in Irak, dupa ce o uzina de exploatare a sulfului a fost incendiata de militantii Stat Isamic (SI) in apropiere de orasul Mosul, potrivit unor surse medicale si unor oficiali americani, informeaza Mediafax citand Reuters.

Oficiali americani au spus ca Stat Islamic a incendiat joi uzina de prelucrare a sulfului in timpul confruntarilor din apropiere de centrala al-Mishraq, situata la sud de orasul Mosul. Postul public de televiziune din Irak a anuntat ca incendiul a fost stins sambata.

Aerodromul Qayyara West este principalul centru american pentru sprijinirea operatiunilor conduse de fortele irakiene ce urmaresc recucerirea orasului Mosul de la reteaua Stat Islamic.

In Irak se afla aproximativ 5.000 de trupe americane, dar armata Statelor Unite nu a dezvaluit numarul militarilor care activeaza pe aerodrom.

"Rafalele de vant s-au orientat spre sud, deci, ca masura de precautie, trupele de la Qayyara West au imbracat echipamentul personal de protectie - coninuandu-si operatiunile in acest moment", a declarat sambata un oficial sub conditia anonimatului.