Armistitiul umanitar de trei zile decretat de Rusia si de regimul sirian in orasul nordic Alep a fost prea fragil pentru a permite ONU sa evacueze ranitii din cartierele rebele, transmite AFP. Dupe expirarea armistitiului, sambata seara, au izbucnit lupte intre fortele regimului de la Damasc si rebeli, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Razboiul din SiriaFoto: Captura YouTube

Tiruri de artilerie si ciocniri violente au fost semnalate in mai multe cartiere de-a lungul liniei de front in acest oras divizat din 2012 intre zone tinute de regimul presedintelui Bashar Al-Assad in vest si cartiere sub controlul rebelilor in est, a precizat OSDO care dispune de o vasta retea de surse in Siria devastata de razboi.

Un corespondent AFP aflat in cartierele rebele din Alep a confirmat ca au fost auzite tiruri de artilerie.

OSDO nu a putut prezenta niciun bilant deocamdata.

Dupa ce, de la 22 septembrie, si-a intensificat bombardamentele asupra zonelor rebele din Alep, fiind ulterior acuzata de crime de razboi, Rusia, aliat al regimului sirian, a decretat o pauza "umanitara" de trei zile care s-a incheiat sambata la orele 19:00 (16:00 GMT).

Armistitiul a permis ONU sa evacueze doar 200 de raniti blocati i intr-un cartier asediat inca din vara de catre Damasc si aliatii sai si care trebuiau scosi de urgenta din oras. Natiunile Unite au solicitat o prelungire a armistitiului pana luni, invocand securitatea insficienta pentru a putea evacua.