Activistii Sea Watch au anuntat ca cel putin patru migranti au murit inecati in largul coastelor libiene, dupa ce ambarcatiunea acestora a fost atacata de o barca de viteza pe care scria "paza de coasta libiana". Se pare ca mai multi barbati din barca de viteza au sarit in ambarcatiunea cu migranti si au inceput sa-i loveasca pe acestia cu bete, cauzand panica, transmite BBC News, citat de News.ro.

Organizatia Sea Watch a precizat ca cel putin patru dintre cei 150 de migranti de la bordul ambarcatiunii au murit inecati. In vreme ce , alti 25 de migranti sunt disparuti.

Intre timp, un purtator de cuvant al pazei de coasta libiene a declarat ca nu are informatii despre acest incident.

Motivul atacului ramane necunoscut, insa un activist sustine ca atacatorii incercau sa fure motorul folosit de ambarcatiunea incarcata cu migranti.

"Incidentul violent al pazei de coasta libiene a cauzat o situatie de panica in masa pe ambarcatiunea gonflabila, care era deja in pericol. O parte a ambarcatiunii s-a scufundat, iar cei mai multi dintre migranti au alunecat in apele Marii Mediterane", se arata intr-un comunicat al organizatiei Sea Watch.

Circa 120 de persoane au fost salvate si aduse la bordul unei nave a organizatiei umanitare. Printre persoanele salvate se numara si patru migrant, care au fost adusi la bord in stare de inconstienta si sunt tratati.

Paza de coasta italiana a confirmat faptul ca organizatia umanitara s-a implicat in mai multe operatiuni de salvare a migrantilor in cursul zilei.