SUA, un nou caz Edward Snowden? Un barbat este suspectat de spionaj, fiind acuzat ca a furat o cantitate "inspaimantatoare" de coduri-sursa top secret
Arestat in 27 august, Harold Martin "reprezinta un pericol pentru securitatea nationala a Statelor Unite" si un "risc mare de a fugi" daca este eliberat pe cautiune, avertizeaza procurorii, in cererea de mentinere in arest pana la proces.
Timp de peste doua decenii, acest locuitor din Maryland, a copiat si furat informatii confidentiale, al caror volum este estimat la cel putin 50.000 de gigaocteti, se arata in rechizitoriul parchetului.
Anchetatorii nu au aflat inca daca Harold Martin a transmis date unor terti sau guverne straine.
Aceste documente au fost confiscate de la domiciliul suspectului si din seiful aflat in masina sa. In locuinta sa a fost descoperit si un "arsenal" format din zece arme de foc, printre care o pusca de asalt.
Acesta este suspectat ca a furat coduri informatice ultrasecrete folosite pentru a pirata retele guvernamentale straine, potrivit New York Times.
In trecut, el lucrase ca personal contractual la NSA.
Martin era angajat la arestare la Booz Allen Hamilton, un mare grup privat american care furnizeaza personal contractual agentiilor americane de informatii.
Afacerea este stanjenitoare pentru NSA deoarece aminteste de precedentul Edward Snowden. Acest barbat a dezvaluit intregii lumi amploarea programelor de supraveghere aplicate de NSA. Si acesta era angajat al Booz Allen Hamilton.
Potrivit New York Times, Martin este "suspectat ca a furat coduri sursa foarte secrete dezvoltate de NSA pentru a penetra sistemele informatice ale unor adversari precum Rusia, China, Iran si Coreea de Nord".
Este posibil ca Martin sa fi actionat inainte de dezvaluirile lui Edward Snowden de la jumatatea anului 2013.
Barbatul va fi prezentat vineri in fata unui judecator din Baltimore, care va decide daca va fi mentinut in arest preventiv sau nu.
Citeste pe TelekomSport.ro
FOTO | De ce şi-a acoperit Sorana Cîrstea echipamentul cu bandă neagră, în confruntarea din FED Cup


Drept e, pana la proba contrarie poate fi presupusa neglijenta, nu reavointa.
Pe de alta parte, Trump nici sa fi vrut nu putea sa faca asa ceva, avand in vedere ca pana in prezent n-a detinut nici o functie publica.
Pe de inca o parte, majoritatea mailurilor din cutia postala a lu' Clinton cu continut confidential sau secret au fost marcate ca atare retroactiv, asa ca la momentul trimiterii/primirii Clinton nu incalca in fapt nici un fel de regulament sau legislatie - motiv pentru care departamentul de stat al SUA a si recomandat sa nu se porneasca un proces impotriva lu' Clinton.