Arabia Saudita a anuntat marti executarea unui print, membru al familiei domnitoare Al-Saud, pentru uciderea unui cetatea saudit, un eveniment rar in regat, scrie AFP.

Arabia SauditaFoto: HotNews.ro

Intr-un comunicat, ministerul de Interne a precizat ca printul Turki bin Saud Al-Kabir a fost executat dupa ce a fost declarat vinovat de impuscarea mortala a unui saudit, in urma unei lupte in care au fost implicate mai multe persoane.

Printul a fost executat in capitala Riad, adauga ministerul, fara a face alte precizari, potrivit agentiei oficiale de presa Spa.

Executarea unui print este un caz foarte rar in acest regat unde familia domnitoare are mii de membrii care detin toti titlul de prin sau printesa.

Aceasta este a 134-a executie in regat de la inceputul anului. Majoritatea executiilor se fac cu sabia.

In 2015, 153 de persoane au fost executate in Arabia Saudita, un nivel inedit de 20 de ani, potrivit numaratorii efectuate de AFP.

Autoritatile invoca descurajarea pentru a justifica pedeapsa cu moartea, aplicata pentru terorism, crima, viol, furt cu mana armata si trafic de droguri.

Arabia Saudita se situeaza pe locul 3 in lume in ceea ce priveste numarul de persoane executate, dupa Iran si Pakistan, potrivit unul clasament realizat de Amnesty.