Patru politisti au fost raniti, dintre care unii grav, miercuri, in sudul Germaniei, de catre un membru al "Cetatenilor Reichului", o miscare antirepublicana legata de extrema dreapta, care a deschis focul in timpul unei perchezitii, scrie AFP, care citeaza politia locala.

Suspectul, un barbat de 49 de ani, a fost arestat dupa ce a fost ranit usor in cadrul schimbului de focuri, in Georgensmund, o localitate cu 6.000 de locuitori.

Fortele de ordine au patruns in casa "pentru a pune in securitate, in lipsa unei intretineri corespunzatoare", a armelor pe care le detinea legal.

In iulie, ministerul de Interne a avertizat fata de "potentialul de perturbare in crestere" al acestei miscari nostalgice fata de imperiul german, care revendica granitele din 1937 si refuza sa isi plateasca impozitele si sa recunoasca republica federala.

Printre infractiunile cele mai frecvente asociate cu aceasta miscare se numara insultele, hartuirea, incitarea la ura rasiala si falsificarea, in conditiile in care membrii acestei miscari refuza orice document oficial si isi procura acte false de identitate imperiala.

La sfarsitul lui august, un barbat de 41 de ani, membru al miscarii, a deschis focul asupra politistilor unei unitati speciale care venise sa il expulzeze din locuinta sa din Reuden (nord).