Partidul de dreapta Dansk Folkepart (DS) a decis sa dea UE peste 200.000 de coroane daneze (26,878 euro), in contextul unui scandal de fraudare de fonduri europene care il are in centru pe europarlamentarul Morten Messerschmidt, relateaza The Copenhagen Post.

Morten Messerschmidt (DS)Foto: europarl.europa.eu

Scandalul a izbucnit in luna mai, cand au aparut informatii ca partidul eurosceptic a folosit pentru propriile intalniri bani alocati de UE, in conditiile in care partidelor politice nu li se permite sa isi finanteze campaniile nationale cu fonduri europene.

"Analizam toate documentele si vom avea o imagine de ansamblu pana la sfarsitul saptamanii, pe care o vom prezenta luni Parlamentului European", a declarat Anders Vistisen din partea DF pentru DR Nyheder.

"Nu voi spune nimic despre anumite sume, insa vrem sa fie clar. Daca vor exista dubii cu privire la anumite cheltuieli, DF va inapoia banii", a adaugat Vistisen.

In pofida faptului ca inapoiaza banii, DF respinge ori acuzatie de comiterea unei ilegalitati si inca refuza sa faca publice anexele apartinand acestui caz.