Americanii sunt cei mai dedicati locurilor lor de munca. Angajatii din Statele unite nu doar lucreaza mai multe ore decat cei din orice tara ci si se pensioneaza mai tarziu si iau mai putine zile de concediu, noteaza Bloomberg.

Americanii stau la munca mai mult decat europeniiFoto: Hotnews

Un nou studiu incearca sa masoare precis cu cat mai mult muncesc americanii fata de europeni. Raspunsul: Un angajat din SUA lucreaza cu aproape 25% mai mult decat un european.

Numarul orelor lucrate difera mult in functie de tara, potrivit unei lucrari realizate de economistii Alexander Bick (Arizona State University), Bettina Bruggemann (McMaster University, Ontario) si Nicola Fuchs-Schundeln (Goethe University, Frankfurt).

Modul de munca al elvetienilor este cel mai apropiat de cel din Statele Unite, iar italienii sunt cel putin de gasit la lucru, bifand cu 29% mai putine ore decat americanii.

O ipoteza este aceea ca americanii lucreaza mai mult deoarece efortul lor suplimentar are mai multe sanse sa fie rasplatit.

“Lucratorii sunt mai motivati sa incerce sa urce in ierarhie deoarece o promovare aduce mai multi bani”, spune Dora Gicheva, economist la University of North Carolina-Greensboro, citand un studiu care compara SUA cu Germania.

Si taxele sunt un factor.Acestea sunt mult mai scazute in SUA decat in Europa, iar studiile arata ca o povara fiscala mai ridicata pe munca reduce motivatia de a munci in plus.

Alti factori care influenteaza situatia