ONU a anuntat luni instaurarea unui acord de incetare a focului de 72 de ore, care poate fi prelungit, cu incepere de joi pe intreg teritoriul Yemenului, potrivit AFP, anunta Agerpres.

Armistitiul va intra in vigoare miercuri, 19 octombrie, la ora locala 23.59, a afirmat mediatorul ONU Ismail Ould Cheikh Ahmed care a primit asigurari in acest sens din partea "tuturor partilor yemenite".

Mediatorul a prezentat acest armistitiu ca o "reluare a incetarii totale a ostilitatilor" care fusese decretata la 10 aprilie 2016 si ulterior incalcata.

Intr-un comunicat dat publicitatii la New York, el a tinut sa sublinieze ca noul armistitiu "va apara populatia yemenita de noi varsari de sange si va permite extinderea livrarilor de ajutor umanitar". Conflictul a facut aproape 7.000 de morti si a provocat o grava criza umanitara.

Mediatorul ONU a cerut "tuturor partilor yemenite, tarilor din regiune si comunitatii internationale sa promoveze deplinul respect al acestei incetari a ostilitatilor si sa se asigure ca va pune capat in mod permanent si durabil conflictului".