Favoritul in cursa pentru conducerea UKIP, Steven Woolfe, a parasit luni partidul eurofob britanic, denuntand o atmosfera de "razboi intern" in cadrul formatiunii, al carei lider lider va fi ales la 28 noiembrie, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Anuntul demisiei eurodeputatului a fost facut la aproape zece zile dupa o altercatie cu un coleg din acelasi partid, Mike Hookem, in incinta Parlamentului European de la Strasbourg, si care a fost urmata de spitalizarea lui Steven Woolfe.

Aceasta renuntare ilustreaza dificultatile din interiorul partidului anti-imigratie dupa retragerea liderului sau Nigel Farage, care si-a parasit functia in iulie, considerand ca si-a indeplinit datoria dupa votul britanicilor in favoarea Brexitului.

In timp ce partidul eurofob avea toate motivele pentru a jubila dupa votul britanicilor in favoarea iesirii din UE, el s-a scufundat intr-o criza tot mai profunda.

"Am ajuns la concluzia ca UKIP este neguvernabil fara Nigel Farage pentru a-l conduce si fara cauza referendumului pentru a-l uni", a scris intr-un comunicat Steven Woolfe, candidatul favorit al lui Farage.

"Partidul este sfasiat de luptele interne", a adaugat el. "Dupa ce ma voi reface, intentionez sa activez in Parlamentul European ca independent", a subliniat Steven Woolfe.

La randul sau, UKIP a anuntat luni ca noul lider va fi desemnat la 28 noiembrie.

La jumatatea lunii septembrie, partidul si-a ales o noua sefa, Diane James, insa aceasta a demisionat la inceputul lui octombrie invocand "motive personale si profesionale".

Pana la alegerea viitorului lider, conducerea partidului este asigurata de Nigel Farage, reaminteste AFP.