Mai multe persoane sunt date disparute si altele sunt ranite dupa ce o explozie a avut loc luni, la finalul diminetii, intr-o uzina a BASF din Ludwigshafen, in vestul Germaniei, anunta AFP.

UPDATE 22:40 Cel mai recent bilant indica doi morti, doi disparuti si sase raniti

UPDATE 17:10 Cotidianul german Bild afirma, fara a cita nicio sursa, ca cel putin o persoana a murit si patru au fost ranite in urma exploziei, transmite Reuters.

"Explozia urmata de incendii a avut loc in cadrul lucrarilor la un sistem de conducte", a precizat grupul german, intr-un comunicat, in care anunta, ca si primaria din Ludwigshafen, "mai multe persoane ranite si altele date disparute".

Cauzele accidentului nu au fost stabilite si BASF a cerut oamenilor care traiesc in zona sa "evite sa ramana in exterior si sa tina usile si geamurile inchise". Operatiunile de "cracare cu abur" - un procedeu in industria chimica - din uzina au fost oprite.

Imagini difuzate pe retelele sociale arata o coloana de fum negru care se ridica deasupra portului fluvial al orasului. Pe contul sau de Twitter, primaria a precizat ca mai multi locuitori se plang de iritatii ale cailor respiratorii.

Uzina Landeshafen Nord unde a avut loc explozia trateaza, potrivit agentiei germane DPA, gaze, lichide inflamabile si gaz lichefiat.

Ludwigshafen, oras cu circa 160.000 de locuitori, adaposteste sediul BASF si uzine ale grupului, care are circa 36.000 de angajati in acest oras.