Mii de persoane au marcat printr-un miting la Dresda, in estul Germaniei, doi ani de la infiintarea PEGIDA, o grupare islamofoba si impotriva migratiei, relateaza The Associated Press. Politia si-a suplimentat efectivul cu ofiteri din alte landuri, cu scopul de a impiedica eventuale tulburari la acest eveniment, duminica seara, potrivit News.ro.

Contramanifestatii, de mai mica amploare, au avut de asemenea loc. Fortele de ordine, citat de DPA, au raportat ca nu s-au inregistrat incidente semnificative.

Vorbitori la eveniment au denuntat abordarea Guvernului cancelarului Angela Merkel in criza migratiei. Participantii au scandat "Merkel trebuie sa plece".

"Pegida" este un acronim in limba germana pentru "Europeni patrioti impotriva islamizarii Europei", numele gruparii. Gruparea organizeaza proteste saptamanal, la Dresda, incepand din 2014, cand s-a infiintat. Participarea la aceste proteste a atins un varf la inceputul anului trecut, cand la mitinguri au luat parte pana la 25.000 de oameni.

Potrivit Durchgezaehlt, o grupare locala care estimeaza prezenta la mitinguri, la evenimentul de duminica au participat intre 6.500 si 8.500 de persoane. Pegida s-a extins, insa cu mai putin succes, atat in Germania, cat si in strainatate.