Nigel Farage isi nuanteaza admiratia fata de Donald Trump si afirma ca nu poate sa sustina declaratiile acestuia despre pipairea unor femei, interzicerea accesului musulmanilor in Statele Unite sau jignirile adresate mexicanilor, relateaza The Guardian, citat de News.ro.

Nigel FarageFoto: Hotnews

Liderul Ukip este intrebat despre legaturile sale cu Trump intr-un nou documentar, prezentat de Jeremy Paxman, despre alegerile prezidentiale din Statele Unite care urmeaza sa fie difuzat luni pe BBC.

Farage, care a aparut la un miting al lui Trump, pe care l-a laudat dupa o dezbatere prezidentiala, a fost criticat saptamana aceasta de unii dintre europarlamentarii formatiunii pentru ca-l apara pe controversatul candidat republican.

Intrebat ce parere are despre scandalul declansat de "inregistrarile cu Trump", Farage raspunde ca acestea au dat o lovitura dura sansei miliardarului de a deveni presedinte.

"Tocmai am perceput intreaga poveste ca pe un fel de, o forma extrema de laudarosenie a unui mascul alfa (...), ca pe un fel de laudarosenie practicata de unii barbati. Dar nu inseamna neaparat ca au facut" cu ceea ce se lauda, a spus Farage.

El nu si-a exprimat in mod explicit sustinerea fata de Trump, insa a aparut alaturi de magnatul in domeniul imobiliar in campanie si a spus ca nu va putea sa voteze vreodata pentru rivala sa, democrata Hillary Clinton.

Intrebat despre alianta sa cu miliardarul newyorkez, Farage i-a raspuns lui Paxman: "Ei bine, nu despre asta e vorba... Vreau sa zic exista declaratii despre mexicani, de asemenea ideea ca poti sa interzici total unei anumite religii sa vina in America".

"Stii, sunt multe lucruri in aceasta campanie pe care nu le pot sustine in vreun fel (...) Dar am vorbit cu oameni care l-au votat pe Trump (...) si stii ceva? Nu le pasa deloc. Putin le pasa ce spune Trump, pe cine jigneste, pentru ca-l considera arma lor impotriva establishmentului si o vad pe Hillary ca pe chintesenta establishmentului", a continuat el.

Oamenii voteaza cu Trump din cauza "omuletilor care spun `ne-a ajuns, vrem o schimbare si nu ne pasa daca aceasta schimbare provoaca o ruptura`", adauga el.

Aceste declaratii nu reprezinta o dezavuare a lui Trump, ci arata ca Farage nu este de acord cu unele pozitii ale candidatului republican, acuzat de mai multe femei de agresiune sexuala, subliniaza The Guardian.