Aflat intr-o vizita in Germania, presedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a declarat ca locului sotiei sale este la bucatarie si in domitor, raspunzand astfel criticilor formulate de consoarta la adresa mandatului sau, transmite Mediafax.

Presedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, si Angela MerkelFoto: Captura YouTube

Intrebat fiind cum comenteaza remarcile critice exprimate de sotia sa Aisha Buhari privind guvernarea, Muhammadu Buhari a raspuns: "Nu stiu in ce partid este sotia mea, dar locul ei este in bucatarie si in sufragerie si in cealalta camera. Pentru ca eu sunt mai destept ca ea".

Cancelarul german n-a comentat, dar nu si-a putut reprima grimasa pe care i-a povocat-o raspunsul, relateaza BBC.

"Sper ca sotia mea isi aminteste ca am fost (nr. candidat la presedintie) de trei ori si ca am reusit la a patra incercare", a tinut sa puncteze Muhammadu Buhari, adaugand: "stiu mai multe decat ea si decat restul opozitiei, pentru ca am castigat".

Intr-un interviu acordat BBC, Aisha Buhari spune franc ca nu-si va mai sustine sotul la alegerile prezidentiale din anul 2019, deoarece multi din oamenii numiti de sotul in posturi cheie sunt lipsiti de viziune in administrarea tarii.

Ea a lasat sa se inteleaga ca presedintele Nigeriei s-ar afla sub influenta unui grup restrans de persoane care actioneaza impotriva intereselor statului.

Comentariile controversate pe care le-a facut presedintele Nigeriei, la Berlin, alaturi de una dintre cele mai puternice femei din lume au provocat dispute aprinse, iar referirea la "celelalte camere" este marcata cu #TheOtherRoom la care sunt imagini cu dormitoare, hashtag foarte utilizat in aceste zile in Nigeria.